bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Офлайн тренінг - практикум «Журналістські розслідування в місцевих медіа»
14.05.2024

Регіональний хаб Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів» організовує дводенний офлайн тренінг-практикум «Журналістські розслідування в місцевих медіа: як працювати з реєстрами та базами даних», який пройде 25-26 травня.

Спікером буде Олександр Волошин - операційний менеджер агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо».

Під час тренінгу він розкаже про роботу із відкритими реєстрами та базами даних, методи та техніки пошуку і аналізу інформації. Під час навчання йтиметься  не лише про сам пошук та збір інформації, але й про те, як читати й використовувати бази даних та реєстри, щоб не зробити помилок в матеріалах, знати де і як перевіряти інформацію та дотримуватися етичних стандартів.

Зокрема, Олександр Волошин зупиниться на темах можливих журналістських розслідувань на локальному рівні: 

·       перевірка на доброчесність місцевих політиків, чиновників та бізнесу; 

·       дослідження муніципальних закупівель та витрат бюджетних коштів на можливі порушення; 

·       відбудова, відновлення;

·       моніторинг судових справ та аналіз судових рішень (судові реєстри); 

·       перевірка доброчесності суддів та прокурорів 

·       інші

Тренінг пройде у заміському готельному комплексі поблизу Чернігова (точне місце проведення буде повідомлено відібраним учасникам). Організатори забезпечують трансфер, проживання і харчування. Для учасників з інших міст Чернігівської області передбачена компенсація вартості проїзду до Чернігова, при наявності квитків в обидві сторони.

Звертаємо увагу, що кількість місць у тренінгу обмежена. Прохання максимально розгорнуто відповідати на питання, поставлені в анкеті.

Участь у навчанні є безкоштовною, але реєстрація є обов’язковою до 21 травня включно: https://forms.gle/AGHgcMnAhBPMs8TY9 

У разі додаткових запитань телефонуйте 0631244686, Світлана

Довідково про спікера:

Олександр Волошин - операційний менеджер агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо».

З 2018 року Олександр викладає академічні курси «Відкриті дані та фактчекінг», «Workshop з проведення журналістських розслідувань», «Антикорупційна політика», а також «Професійна та корпоративна етика».

Олександр Волошин переможець Всеукраїнського конкурсу журналістських розслідувань імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка та конкурсу журналістських розслідувань, опублікованих у 2017 році про Одеський регіон, організованого ВГО «Комітет виборців України». Також він є лауреатом Антикорупційної премії імені Героя Небесної Сотні Юрія Поправки, ініційованої Transparency International Ukraine та Громадською організацією «Родина Героїв Небесної Сотні».

 

Захід проводиться хабом “Медіабаза. Чернігів” за підтримки Посольства США в рамках реалізації проєкту  “Підтримка діяльності локальних медіа Чернігівської області”.

Контакти

  • 0631244686
  •  Світлана

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.